Äta mat gratis

Ett sätt att spara pengar på mat är att gå på seminarier, föredrag och andra typer av informationsmöten. Det bjuds ofta på nåt att äta. Det kan vara allt från kaffe och kaka till macka eller lunch.

De källor jag använder för att hitta utbudet av gratis mat är lokaltidningen, information via jobbet och kalendrar och liknande på lokala hemsidor, t.ex. kommunens hemsida. När jag väljer tillfällen värderar jag om det är värt det utifrån ett flertal olika faktorer.

  • Vilken mat bjuds det på? För att kunna ta ställning till om det är värt att gå så behöver jag veta ungefärligt värde på maten.
  • Hur tar jag mig dit? Det får ju inte kosta för mycket i resekostnad, allra helst ingenting.
  • Hur långt är föredraget? I mitt jobb så är tid verkligen pengar, så om föredraget tar för lång tid och innehållet inte ger något mervärde så måste jag väga in det.
  • När serveras maten? Om maten serveras i början eller mitt i så finns ju faktiskt möjligheten att avvika om det är alltför tråkigt föredrag, efter att man ätit då såklart!
  • Finns det toalett i anslutning? Om man ändå ska gå bort så kan man ju passa på att göra ett toalettbesök och spara lite också.

Ett svar till “Äta mat gratis”

  1. Det suveränaste sättet att spara på maten är att för det första handla efter säsong. Frukt och rotgrönsaker är billigast under skördeperioden. Bär och svamp finns att plocka i skogen. Safta och sylta själv. Laga goda soppor. Linser och bönor är billig bra proteinkälla. Gör storkok och ha i frysen och till jobbet. Ta inte för mycket på tallriken, annars hamnar resten i komposten. Kasta inte rester. Gör nya rätter av dem, experimentera. Baka själv vilket blir godare och nyttigare.

    Dessa tips sparar in slantar bättre än att jaga gratis mat på olika tillställningar och smakprovningar. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =