Family Fresh duschtvål + sprayflaska

Ofta när jag handlar kollar jag på storpack, eftersom det i regel alltid blir billigare per vikt- eller volymenhet. Det tycker jag är smart, men tillverkarna är ju inte dumma de heller. En ständig kamp pågår mellan å ena sidan konsumenten och företagen.

En produkt som vi dagligen använder hemma hos oss är duschtvål. Vi brukar köpa stora förpackningar av Family Fresh. Senaste blev det den som heter ”Honey Rich” (gul förpackning). Jättebilligt tycker man om man jämför med andra duschtvålar per volymenhet. Till problemet: Hålet i flaskan är ju stort att man oftast tar alldeles för mycket tvål. Den klassiska Ketchup-effekten som det brukar talas om även om jag alltid haft ketchup på platsflaska så länge jag levt och inte haft det problemet. Nåja, för mycket tvål alltså. En grej som jag funderat på nu är om man skulle skaffa en sprayflaska. På det viset tror jag vi kan minimera förbrukningen av tvål avsevärt. Om man häller i lite duschtvål och en gnutta vatten och sen sprayar istället.

Spraya sig först och duscha sen?

Duscha
Duscha

Vill man ta det ytterligare ett steg och snåla in skulle man kunna späda tvålen ytterligare med vatten. Då borde man kunna spraya och tvåla in kroppen direkt, utan att först starta duschen och blöta kroppen. Det sparar ju varmvatten också. Måste räkna på det här! Vilken idé! Undrar om övriga familjemedlemmar ställer upp på det eller om de bara kommer skaka på huvet….igen…


3 svar till “Family Fresh duschtvål + sprayflaska”

  1. Ska prova detta! Använder Yes diskmedel (dyrt) och har det i sprayflaska vid diskhon. Praktiskt om jag behöver diska något litet eller ta bort fett från golvet och bordet. Gammal studentkorridorsuppfinning. Undrar om Family Fresh-låter sig sprayas, lite trögare konsistens bara… 🙂

  2. Väldigt praktiskt med utspätt YES i en duschflaska på diskbänken. Om man dessutom sköljer disken ordentligt innan så så räcker en liter hur länge som helst.

    Däremot har jag haft lite problem med de duschflaskor som jag köpt på IKEA. Är det någon som vet var man kan få tag i bra duschflaskor till ett rimligt pris?

  3. De bästa sprayflaskorna brukar vara de som tidigare har varit fönstermedel eller liknande rengöringsmedel. Då får man ju medlet på köpet, även om det tar ett tag att förbruka. Man kan ju alltid kolla om det finns på eventuellt jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =