Jajja i Umeå – bra eller anus?

Jajja Communications, ett av Nordens största företag inom området sökmotoroptimering kommer idag på besök till Umeå. Jag har fått en plats på deras morgonseminarium och tänkte gå dit och se om Jajja är Bra eller Anus? som Filip och Fredrik på Kanal 5 skulle kunna ha uttryckt det.

Jajja jagas och jagar

Besöket ingår i deras tour med syfte att jaga nya kunder och hjälpa andra företag att jaga högre positioner i sökmotorer. Gör man sökningar på Google på deras eget företagsnamn så hittar man följande fakta och åsikter bland topp 10 sökträffar.

  • Företaget var tidigt ut på banan och har länge jobbat med olika metoder för att nå högre ranking i sökmotorer för deras kunder.
  • Bloggosfären vittnar om fula metoder för optimering (t.ex. spam i kommentarer på bloggar). Intressant att det till och med kommer upp som alternativt sökordsförslag i Google.
  • "Jajja spammar bloggar" sökordsförslag på Google
    "Jajja spammar bloggar" sökordsförslag på Google
  • Stämningar mot folk som publicerar negativ kritik
  • Har en del nöjda kunder enligt Reco.se

Kontor i Luleå, men inte Umeå

Företag i Norra Norrland får vända sig till Luleå om man vill ha direktkontakt med säljare hos Jajja. Kontoret flyttades från Piteå till Luleå under 2010 och man har utökat säljkåren med flera personer sen dess. Det finns ett antal etablerade företag i Umeå-området för den som vill ha en lokal kontakt.

Bjuder på frukost

Det är ju svårt att avgöra om Jajja är ett bra eller dåligt alternativ till SEO-företag bara genom att läsa vad som skrivs på nätet. Att ligga på rätt sida i gråzonen kan ju vara ett skitbra sätt att ligga i framkant. Så att få höra vad de själva säger om deras metoder och vad de kan åstadkomma på plats är intressant. Det faktum att de bjuder på frukost på Rex i Umeå gör ju saken än mer intressant! Som jag alltid hävdar, Gratis ÄR gott – men inte givet godast.

Så, nu måste jag avsluta detta blogginlägg och bege mig mot Rex. Det kurrar i magen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =