Myrorna och second hand

Min äldsta dotter är strax över 3 år och det börjar ju nu bli möjligt att prova på lite mer avancerade aktiviteter. Vi tänkte att hon skulle få prova skridskor! Till saken hör ju den att det säkert var minst 10 år sen som jag eller min sambo stod på skridskor och vi har ingen utrustning kvar. Det blir ju ganska dyrt om vi alla 3 ska åka på sportaffären och köpa nya skridskor. Tror inte vi kommer under 1000-lappen ens om det är på rea.

Såg i tidningen att Myrorna fyllde 20 år i Umeå och tänkte att vi kan ju kolla vad de har först. Myrorna är ju Frälsningsarméns butiker dit man kan skänka saker men även köpa prylar riktigt, riktigt billigt. Tyvärr var vi nog lite sent ute på säsongen, för det fanns bara 2 par skridskor kvar. Vi hittade dock ett par som passade och de kostade….30 kr!!! Det är ju i princip ingenting!

Jag har tidigare alltid köpt nytt och inte ens övervägt att köpa begagnat, men det verkar vara väldigt poppis att sälja och köpa begagnat idag. Varför jag inte övervägt att köpa kanske beror på att jag var minsta barnet i vår familj och alltid fick ärva saker. När jag sen började tjäna egna pengar så blev det alltid nytt. Nu när man fått lite mer perspektiv på livet och vad som egentligen spelar roll – att t.ex. få uppleva roliga saker med sina barn. Om skridskorna man har på sig kostar 1000 kr eller 30 kr tror inte jag är det som fäller avgörandet. Men vi får väl se… Hur som helst, gillar inte min dotter att åka så kan jag säkert kränga de för 50 kr ;-).


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 3 =