Så vässar du rakhyvlar

Dagens spartips har jag David i Dalsjöfors att tacka för. Han skickade in en länk till ett videoklipp där man får lära sig hur man vässar gamla rakhyvlar på ett enkelt sätt, helt utan verktyg. Låter kanske för bra för att vara sant?

Jag provade tricket på den rakhyvel jag hade hemma, men den var så pass ny att det var svårt att säga om den verkligen blev vassare. Men jag ska helt klart prova det här för det sparar ju faktiskt pengar om det funkar. Mannen i filmen säger sig ha använt sin rakhyvel nästan varje dag i 22 månader och att den fortfarande är tillräckligt vass för att raka sig med. Det viktiga verkar vara att man ska dra hyveln baklänges. Eftersom det ska göras på armen lär jag bli varse direkt om jag drar åt samma håll som vid rakning…hårig arm -> inte så hårig arm.

Andra sätt att vässa rakhyvlar på är tydligen att skrubba den mot jeans. Notera den coola musiken som filmskaparen lagt på. Yeah!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + femton =