Tjäna pengar på att shoppa

Att shoppa är roligt! Det vore ju grymt om man dessutom kunde tjäna pengar på shoppingen, eller hur? Jag tror att det finns en bugg i det ekonomiska systemet bakom bonuskorten. Om detta tips för att tjäna pengar är etiskt försvarbart får du själv ta ställning till. Jag bara förmedlar tipset…

Många butikskedjor har den senaste tiden släppt bonuskort kopplade till Mastercard/Visa och som man dessutom kan få kredit kopplad till. Jag har t.ex. ett ICA kort med Mastercard där jag får poäng på mina inköp.

1 kr =    1p på ICA, Statoil och bensinsstationen 1-2-3
1 kr = 0,5p på andra butiker

När man samlat 2500 p får man en bonuscheck värd 25 kr.

1 p = 0,01 kr

För dig som har koll på vardagsmatematik så kanske du undrar hur det är möjligt att gå plus. Ett inköp för 1000 kr på en icke ICA-butik ger 500 p, vilket motsvarar endast 5 kr i bonus. Rent ekonomiskt är det ju en förlust på 995 kr. Men tänk om man kunde dra tillbaka kostnaden på 1000 kr men behålla bonusen och därmed gå plus 5 kr.

De magiska orden är ÖPPET KÖP.

Många butiker erbjuder öppet köp i ett antal dagar. Grejen är den att du ska handla med bonuskortet,  kopplat till kredit, för att få din bonus. När du gör återköpet ska du se till att INTE få återköpet betalat rakt tillbaka till kreditkortet utan direkt i handen eller om det går till ett annat vanligt bankkort. Du får ju då tillbaka utgiften, men behåller bonusen! Jag vet inte i vilken mån detta är möjligt och i vilka butiker det går att genomföra. Jag har ett lyckat återköp hittills och det var på Barnens Hus. Det var dock inte ett planerat återköp, men det bevisar hur som helst att det skulle kunna gå att sätta i system. Buggar är till för att utnyttjas, eller?!


3 svar till “Tjäna pengar på att shoppa”

  1. Hej.Ett annat bra tips är att handla på ICA, dra ICA-kortet för poäng men betala med Coop-Visa och få poäng även på Coop. Eller handla på Coop, dra coop-kortet men betala med ICA-kortet. På detta vis får du bonus på båda ställena. Detta går att ytnyttja på många ställen, tex bensin mm mm.

    Mvh Ragge
    ps.Min läromästare Arne åkte alltid hem på lunchen, men innan han stack så gick han alltid på toa. Han sa att då slapp han spola när han kom hem. Vi skrattade åt honom men det har visat sig att han var långt före sin tid, detta var i början på 80-talet.

  2. Hej,

    åter efter semester… såg ditt tips och det är ju klockrent! Dubbelkortdragning borde kunna ge en hel del faktiskt. Ska kolla över vilka kort jag har och butiker som jag besöker ofta. Måste kanske köpa en större plånbok för att få plats med alla kort 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 15 =