Varför kliver en entreprenör upp på morgonen?

Hej allihopa, var ett tag sen jag skrev. Har bland annat varit på semester och gjort massa roligt. Vi var på ett sånt där stort resort till största delen uppbyggt för barnfamiljer. Där fanns två mjukisfigurer (Lollo och Bernie) som gick omkring i stora dräkter – gaaah. Hur pallar de med! Jag tyckte det var nog varmt med 30 grader i skuggan och endast iklädd badshorts. Man är ju grymt sugen på att se hur de ser ut när de tar av sig dräkterna, som två urkramade svampar…

Entreprenörskap

Igår var jag på ett seminarium om entreprenörskap där Mattias Önell på kommunikationsbyrån Heja pratade. Det var många utläggningar om vikten av att formulera sin vision, sina värden, mål (gärna ”håriga”) och andra nyckelord som man kan fylla med eget innehåll. En av frågorna som Mattias tyckte att alla ska ställa sig var:

Varför kliver jag upp på morgonen och går till jobbet?

Jag har nu börjat fundera kring dessa olika saker och ställt det i relation till mitt liv som entreprenör. Varför gör jag detta? Som de allra flesta i det här landet så är en anledning att jag måste för att få in pengar. Sen är det också för att jag vill. Jag tror man kan befinna sig på 3 olika nivåer:

Vi går till jobbet för att vi:

  1. Måste
  2. Måste och Vill
  3. Vill

Det optimala vore väl om alla strävade efter att uppnå nivå 3. Att man bara känner vill-känslor och inga måste-känslor. Om man befinner sig på nivå 1 och bara känner ett måste tycker jag man allvarligt ska överväga att bryta upp. Vi vandrar säkert alla mellan dessa olika nivåer flera ggr om genom livet. Jag har själv nyligen lämnat en ”Måste”-nivå i livet där jag tappat bort ”Vill”-känslan. Det känns riktigt skönt! Nu ska jag bara försöka bli av med ”Måste”-känslan också…


Ett svar till “Varför kliver en entreprenör upp på morgonen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =