BajsaBorta.nu

Tagg: fisar

Elda fisar för att sänka värmekostnader

Det slog mig efter mitt förra inlägg att fisar bör kunna användas för att spara pengar. Man har ju hört att fisar går att elda ganska lätt. Den här killen bevisar det i sin kortfilm hämtad från nya svenska Youtube:

Tyvärr är klippet inte längre tillgängligt…

Kossor och andra idisslare står för en stor del av växthusgaserna enligt experter. I Argentina har man redan börjat samla upp gaserna genom att sätta en ryggsäck på ryggen och stoppa en slang i rumpan. I Sverige har Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) fått 3,8 miljoner kr för att mäta pruttar på svenska kor. Jag skulle vilja se likadana mätningar på människor och en efterföljande studie på hur mycket energi våra fisar kan ge vid förbränning. Ser framför mig en möjlighet att kunna samla in sina egna fisar, omvandla de till värmeenergi genom förbränning, som ett komplement till dagens villavärme.

Expressen är också fylld med skit

Läste en artikel på Expressen.se som tydligt visar hur man som journalist har friheten att göra helt egna tolkningar och tillämpningar. Artikeln grundar sig på ett vetenskapligt fynd publicerat i Science den 24 oktober 2008. Forskare har där visat att gasen svavelväte har viktiga funktioner för att vidga blodkärl och därmed sänka blodtrycket. Det nya i fyndet är att gasen kan bildas i cellerna som finns på insidan av blodkärlet.

Till saken hör att svavelväte också bildas i tarmen och ibland kommer ut då vi släpper väder. Du har säkert upplevt doften av både ditt eget och andras svavelväte. Till slutklämmen då – rubriken på artikeln i Expressen lyder ”Fisar bra för blodtrycket”. För mig är detta ett desperat försök att hitta en ursäkt för att släppa äggfisar helt öppet. Att gå från positiva effekter på blodkärl i en liten mus till positiva effekter av äggfisar i näsan är kanske ett lite väl långt steg. Vi behöver nog samla ihop ett gäng äggfisare och testa deras blodtryck före och efter innan vi kan dra några vidare slutsatser. Intressant om det stämmer dock! Då öppnar nog snart fiscentralen nästgårds blodcentralen med texten ”Ge dina äggfisar till de hjärtsjuka idag” på dörren. Eller hos hjärtläkaren ”- För att sänka ditt blodtryck ordineras du 2 inhalationer dagligen med Äggix nässpray.”

Följ mig på: