BajsaBorta.nu

Kategori: Nyheter

Verkligheten i P3 ikväll kl 19.03

Nu är det ett faktum! Fick nyss ett samtal från Måns Mosesson som var och hälsade på i måndags. Ikväll kl 19.03 börjar programmet Verkligheten i P3 och där får du ta del av ett par av mina extrema spartips. Under intervjun pratade vi såklart en hel del om hur man sparar pengar på sina toalettbesök, bl.a. genom att bajsa borta och vilken torkteknik som är den bästa. Jag fick även demonstrera spartips som att skrapa ur filpaketet och att spraya duschtvål på kroppen. Det kom även upp en del djupare diskussioner om finanskriser, global- och privatekonomi samt om jag är lite neurotisk eller inte. Det går ju dock inte att blunda för det faktum att MÅNS hörde av sig till MIG! Vad Googlade du på egentligen Måns? 😉

Om Verkligheten i P3

Så här står det på P3’s hemsida om programmet Verkligheten:

I Verkligheten hör du historier om människors öden exakt just nu. Det kan handla om sånt du aldrig hört talas om eller ens visste fanns. Eller så låter vi dig äntligen förstå hur din granne som verkade så konstig egentligen är helt vanlig.

Ikväll kommer det nog att bli det omvända – jag är grannen som förefaller helt vanlig men som egentligen är helt knasig! När du slår på radion kl 19.00 för att lyssna på nyheterna –  häng kvar! Det tjänar du på!

Tillägg: Nu har programmet sänts och här kan du som missade lyssna direkt på Verkligheten på webben.

En overklig händelse mitt i verkligheten

Har nu hämtat mig från gårdagens högst overkliga händelse! Jag trodde aldrig att jag skulle få en sån här chans att få framföra mina spartips. Förra veckan fick jag ett mail från en journalist på ett produktionsbolag som gör program för rikssänd radio. Igår ringde han och efter bara nån minuts konversation i telefon så frågade han om han kunde komma upp (jag bor i Norrland) och snacka mera redan på eftermiddagen/kvällen. Sagt och gjort – han kom! Vi hade husesyn (finns ordet husehör förresten?) här hemma och jag fick visa men framförallt prata om flera av mina spartips från bloggen men också mycket om finanskrisen, konsumtionssamhället och lite miljö. Om allt går som planerat kommer det att sändas en kväll senare under denna vecka. Jag återkommer isåfall med tid och radiokanal för dig som vill ta del. Eventuellt finns väl sändningen att tanka ner i Pod-version för den som inte har möjlighet att lyssna live.

Prova DN för 19 kr

Vill gärna ha en tidning på morgonen, men behöver absolut inte ha samma hela tiden känner jag. Hoppar gärna runt mellan olika morgontidningar ifall de har lockande prova-på-erbjudanden. Idag hittade jag att man kan prova DN en månad för endast 19 kr. Hoppas att det kommer liknande erbjudanden från andra tidningar lagomt till att detta tar slut.

Tillägg 17 sept

Det gamla erbjudandet om att prova DN som jag tipsade om ovanför tog slut för rätt länge sen. Idag kom det ett nytt erbjudande om att prova Dagens Nyheter, den här gången unikt för olika postnr. Man knappar in sitt postnummer och presenteras för lite olika erbjudanden beroende på var man vill ha DN levererad.

Klämma bärs i Norge

Jag är uppvuxen i Östersund, en stad som har mycket interaktion med Norge och norskarna. Ett och annat norskt ord som inte riktigt betyder samma sak i Sverige har man ju stött på. Men vad norrmännen gör när de klämmer en bärs visste jag inte!

Expressen är också fylld med skit

Läste en artikel på Expressen.se som tydligt visar hur man som journalist har friheten att göra helt egna tolkningar och tillämpningar. Artikeln grundar sig på ett vetenskapligt fynd publicerat i Science den 24 oktober 2008. Forskare har där visat att gasen svavelväte har viktiga funktioner för att vidga blodkärl och därmed sänka blodtrycket. Det nya i fyndet är att gasen kan bildas i cellerna som finns på insidan av blodkärlet.

Till saken hör att svavelväte också bildas i tarmen och ibland kommer ut då vi släpper väder. Du har säkert upplevt doften av både ditt eget och andras svavelväte. Till slutklämmen då – rubriken på artikeln i Expressen lyder ”Fisar bra för blodtrycket”. För mig är detta ett desperat försök att hitta en ursäkt för att släppa äggfisar helt öppet. Att gå från positiva effekter på blodkärl i en liten mus till positiva effekter av äggfisar i näsan är kanske ett lite väl långt steg. Vi behöver nog samla ihop ett gäng äggfisare och testa deras blodtryck före och efter innan vi kan dra några vidare slutsatser. Intressant om det stämmer dock! Då öppnar nog snart fiscentralen nästgårds blodcentralen med texten ”Ge dina äggfisar till de hjärtsjuka idag” på dörren. Eller hos hjärtläkaren ”- För att sänka ditt blodtryck ordineras du 2 inhalationer dagligen med Äggix nässpray.”

iPhone-feber sprider sig till bajsnödiga bebisar

Den superhajpade mobiltelefonen från Apple – iPhone – skapar många ringar på vattnet. För den riktige fanatikern finns det nu också bebiskläder att köpa. ”Ipop my baby” säljer en body med alla nöd-vändiga ikoner man behöver som bebis. Fast nog tycker jag de varit lite mesiga när de gjort bajs-ikonen. De kunde väl åtminstone ha lagt till lite bromsspår.

Läs mer i artikeln om iPhonemania på Aftonbladets Prylportalen.

Aftonbladets skit sitter löst

En kort uppdatering om sökläget på ordet ”bajsa” på Google. Aftonbladet har fortfarande förstaplatsen, men sen förra veckan har BajsaBorta.nu stigit från plats 20 till plats 10…så nu är vi på samma sida!

Aftonbladet om att bajsa ljudlöst på första plats

I jakt på lite nyheter och klipp kring det naturligaste av alla behov så gjorde jag en sökning på Google på ordet ”bajsa”. På första plats får man upp en artikel från 2001 publicerad i Aftonbladet med titeln

Så gör du för att bajsa ljudlöst

Så gör du för att bajsa ljudlöst

#1 Så gör du för att bajsa ljudlöst (Google "bajsa" 2008-10-23)

Herregud! Att bajsa är något vi alla gör…inte är det väl nåt att skämmas över! Fortsätter man läsa tipsen så är det ju än mer anmärkningsvärt då tipsen är rent slöseri.

  • ”Spola hårt i kranar”
  • ”Lägga papper i toaletten”
  • ”Tänd en tändsticka för att dölja lukten”

Skulle man göra detta varje gång man ska bajsa borta är det ju inte lönt! Då kan man ju lika gärna gå hem och bajsa ljudligt och ohämmat istället!

Känner att jag måste göra nånting åt det här… jag ska knuffa ner Aftonbladets bajsartiklar från tronen där de suttit alltför länge med sin skitjournalistik! Läget just nu (har bara varit online 10 dagar) är att BajsaBorta.nu ligger på plats #20 på sökordet ”bajsa”. Aftonbladet – se ner, jag kommer underifrån!

Snuskiga britter med bajs på händerna

Det är ju helt otroligt äckligt att var fjärde britt har rester av bajs på händerna. Jag hoppas då att siffran är betydligt lägre i Sverige. Svenska Dagbladet körde en snabbundersökning i samband med publicering av artikeln om britterna och lyckligtvis visar den att 90% tvättar händerna med tvål och vatten efter varje toalettbesök. Skrämmande nog är det fortfarande 10% som inte gör det. Jag undrar bara varför man väljer att inte använda tvål när man tvättar sig efter toalettbesöket. Är det egot som inte vågar erkänna en bristande torkteknik eller är det bara ren och enkel snålhet? Snålheten måste dock få ge vika för den ökade sjukdomsrisken och sjukdomar kostar klart mycket mer pengar än lite tvål. Sen om man bajsar borta så kan ju besparad privat tvålförbrukning inte vara orsaken heller. Nä, skämmes på de som inte tvättar händerna riktigt!

Är producenter av toapapper immuna mot finanskrisen?

Jag läste en nyhetsartikel från augusti i år där Jan Johansson, VD för SCA, sagt till Reuters att:

Toapapper är antagligen det sista du slutar köpa

Jan Johansson, VD SCA

Jan Johansson, VD SCA (Bildkälla: Newsdesk)

Han menar på att producenter av toalettpapper är immuna mot konjunkturcykler eftersom att bajsa är ett ständigt behov vi har. Att döma av aktiekursen för SCA så har den i alla fall följt OMX index i nergången under finanskrisen. Men det kanske bara är ett tecken på att aktiekurser och börsen inte återspeglar hur bra företag går i verkligheten. Eller så är det för att SCA inte bara sysslar med toapapper…vad vet en amatör som jag. Jag leker hur som helst med tanken att den här bloggen och inläggen kring torkningsteknik som sparåtgärd ska vara en bidragande orsak till att jag inom kort kan knacka på hos Jan Johansson och utropa – “Ha! Du hade fel!” 🙂

Följ mig på: