BajsaBorta.nu

Tagg: reklam

Söka rotavdrag för hantverksarbeten

Ingen har väl missat rotavdraget och hur mycket pengar man kan SPARA på att utnyttja det. Rotavdrag innebär ”möjlighet att få en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden upp till 100 000 kronor per år”

Just nu fullkomligt bombas man, som villaägare och ägare av bostadsrätt, av reklam och information om rotavdraget. Visst, reklamen funkar och jag erkänner att vi börjat fundera på saker som vore trevligt att renovera upp. Men i väntan på att göra slag i sak så kom jag på ett riktigt skojigt sätt att spara pengar direkt utan avdrag – KOLLAGE!

Min dotter gillar mycket att pyssla och står länge vid pysselhörnan på leksaksaffären. Oftast slutar det med att hon får med sig en pysselbok hem. Pysselböckerna är väldigt enkla och går oftast ut på att man ska klippa ut nåt och klistra fast på rätt ställe. Inte så mycket eget innovativt tänkande direkt. Nej, återinför kollaget istället! Det ger bra träning för finmotorik, beslutsförmåga och kreativitet. Dessutom är det mycket billigare och man får användning för alla reklamblad. Jag passade på att pyssla igår med min 3-åriga dotter – se resultatet nedan (OBS! det är MITT verk, inte min dotters…)

Söka rotavdrag

Söka rotavdrag

svart+gurka

Har du också sett reklamen från Kelda och blev nyfiken på att Googla efter ”svart+gurka”? Lugn, du är inte ensam!

Svart gurka

En aubergine (äggplanta) (Solanum melongena) ser lite ut som en svart gurka och tillhör familjen potatisväxter. Arten odlas som en grönsak och är svartlila på utsidan men vit på insidan. Denna ”svarta gurka” äts stekt, rostad, bakad, kokt, gratinerad eller panerad ofta med olivolja och tomat.

Sammanfattningsvis: Detta är bara ett experiment! Aubergine är alltså ingen svart gurka egentligen.

 

Det här är inget vettigt inlägg, till skillnad från ALLA andra, som handlar om att spara pengar. Det är bara ett enkelt experiment för att se om det finns fler än jag som sökt på ”svart+gurka” efter att ha sett reklamen av Kelda. Kanske får jag någon ny läsare av bloggen…

Följ mig på: