Att vara smart när man handlar mat

Jag är så glad! Har upptäckt ett nytt sätt att köpa mat riktigt billigt. Tänk dig att du kan sänka dina matkostnader med 70-90%. Ja, 70-90%! Det är galet mycket faktiskt. Och det är inget fel på maten heller.

Har nu köpt 3 lådor hittills från Matsmart.se. Har en hylla nere i källaren som fungerar som lager. Där finns t.ex. flingor, granola, kex, pasta, godis och lite annat smått och gott. Värdering av mitt lager just nu ligger på 2250 kr, om man skulle köpa det i butik till normalpris. Men, jag har fyndat detta till en totalsumma av endast 635 kr. Du som är snabb på matematik kanske redan räkna ut att det är 72% rabatt.

Matförrådet i källaren
Matförrådet i källaren

Leker med tanken att man skulle kunna köpa all sin mat på det här sättet. Tänk vad mycket pengar man skulle få över. För vår familj rör det sig om flera 1000-lappar i månaden.

Så vad är haken?

Okej, här kommer det.

Maten kan vara ”gammal”.

I alla fall tycker en del butiker det. Om en butik köpt på sig för stora partier av en produkt och inte hinner sälja den i tillräckligt snabb takt kan Matsmart gå in och köpa ut det.

Bäst-före-datum är något som en del håller lite för heligt. Att kasta maten bara för att det står ett datum som passerat på förpackningen är Matdumt. För färskvaror ska man alltid utgå från lukt och sen smak. Känns den okej är det ingen fara att äta den. För torrvaror håller sig det mesta ganska mycket längre än vad som står.

Det som gör att mat blir gammal, surnar eller möglar är att det finns vatten. Det behöver mikroorganismerna för att kunna föröka sig. Torrvaror är som namnet säger, torra. De är med andra ord ingen miljö som mögel och annat kan växa på.

Det smarta här är alltså att köpa vad som anses vara ”gammal” mat som egentligen inte är gammal. Har till exempel köpt kexförpackningar för 1 kr styck med bäst-före-datum 2016-11-15 och Boveteflingor som går ut om tre veckor.

Rabatter på rabatter

Alla produkterna på sajten har sänkt pris redan från början i jämförelse med vanliga matbutiker. Men, eftersom det är riktigt stora partier som de köpt in kan de dessutom ge bra mängdrabatter. Nästan alla produkterna kan man köpa flera av eller storpack och pressa ner priset ännu mer.

De gånger jag handlat har jag haft ett problem dock. Det är att komma upp i tillräckligt belopp för att frakten inte ska kännas vara för stor i förhållande till produkternas priser. Det kostar 49 kr i frakt för en låda på max 20 kg.

låda med mat från matsmart
En låda full med billig mat från Matsmart

När man klickar ner grejjer i kundkorgen står det ett totalpris, men när man kommer till kassan är det alltid billigare än vad man tänkt. Det på grund av mängdrabatterna. Så jag har varje gång fått gå en till runda på sajten för att hitta fler saker att köpa.

godisgömma
Godisgömman. Ingen av barnen letar i pokalen som deras pappa skryter om hela tiden…*suck*… GodisSmart gömställe!

Ett svar till “Att vara smart när man handlar mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 3 =