Så kan du tjäna pengar på att betala för mycket

En del använder order tjäna pengar på ett konstigt sätt. Du kanske har hört folk som slänger sig med uttryck som ”älskling, jag tjänade 150 kr idag på stan när jag köpte den här tröjan”.

Wow!

Visste inte att man kunde få betalt för att handla.

Men nu har jag hittat en lucka i The Matrix som faktiskt gör att man kan det. Häng med med på lite avancerad Life Hacking!

Bokade nyss en fjällsemester. Efter några minuter damp det ner mail med en bekräftelse på bokningen och instruktioner om hur man betalar. Valde att direkt betala med ett kreditkort så att jag slapp tänka på det framöver.

Mailet låg dock kvar i min inbox som oläst och när jag nån dag senare hittade det hade jag glömt att jag redan betalat och betalade en gång till.

Återbetalning på grund av för mycket betalt

Bara nån dag senare blev jag kontaktad av företaget som jag betalat till. De hade upptäckt i sitt system att jag betalat dubbelt och ville veta hur de skulle återbetala överskjutande belopp. Jag fick tillbaka pengarna redan nästa dag.

Nu kommer jag till poängen….just det, poängen! (avsett som ett skämt)

Det kreditkort jag använde har ett bonussystem som ger poäng för alla köp. Just på mitt kort får man 1 poäng per förbrukad krona. Jag hade betalat 3075 kr för mycket. Det ger 3075 poäng som sedan kan bytas mot lite olika saker.

Tjäna pengar (poäng) med kreditkortet

Beroende på vad man byter poängen till blir varje poäng lite olika värderad. Men för enkelhetens skull har jag valt alternativet där man byter mot dagligvaror i butiken, alltså mat. Äta bör man ju, annars dör man. Så de poängen ger direkt en besparing som märks i plånboken. Låter det tråkigt?

Lugn, man kan byta poängen till saker som lyxar tillvaron om du hellre vill det.

Väljer man att växla in poängen till matcheck blir varje poäng värd 0,01 kr. Mina 3075 gratispoäng ger mig då 30,75 kr. Pengar som jag alltså då TJÄNAT när jag konsumerade och betalade för mycket. Det är såklart inget som kan jämföras med vanliga jobb för att tjäna pengar, men tänk på att det är skattefritt, så kanske du ler lite extra när du går och cashar ut.

Saker att tänka på

Du måste ha tillräckligt med kredit och kunna ligga ute med pengarna.

Kontrollera att du får dina extra bonuspoäng och att de inte nollar de ifall återbetalning görs till kreditkortet. Om så är fallet kan du kanske försöka att få återbetalningen som en banköverföring istället.

Det åligger på dig att bedöma om detta är moraliskt försvarbart eller inte. Jag har bara upptäckt luckan, och det av misstag.

Ha en bra dag!


3 svar till “Så kan du tjäna pengar på att betala för mycket”

  1. Tjabba Svenne!
    Gillar verkligen dina spartips och tror verkligen att de kommer komma till nytta när jag blir vuxen och skaffar en egen ekonomi. Synd dock att det inte har kommit några nya tips på ett tag…
    Hoppas vi får höra från dig snart igen här på bloggen.
    //Kram Halvapa

  2. Jag ber att få tack för en grymt underhållande text 🙂 Skrattade så jag nästan bajsade på mig… Det vore ju intressant att veta just om kortsystemet håller koll på det där med återköp och drar tillbaka bonus-pengarna också….

    • Mina tester visar att så inte är fallet om man väljer att ta ut pengarna på annat sätt än tillbaka på kortet. Kontant eller ett annat kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =