BajsaBorta.nu

Tagg: försöksperson

Försöksperson på Karolinska

Ett av de populäraste inläggen på min blogg handlar om att tjäna pengar på att vara försöksperson. Egentligen var ju tanken med den här bloggen att försöka utveckla olika sätt att spara pengar men okej, att tjäna pengar kan ju ibland ge större summor.

Karolinska Trial Alliance

Idag hittade jag en sida som heter Karolinska Trial Alliance (KTA) där man kan anmäla sig till deras register över personer som är villiga att ställa upp på kliniska försök. De kliniska forskningsstudierna sker vid Karolinska i Solna eller Huddinge, så om du bor i Stockholmsområdet finns det goda möjligheter att få ta del i studierna. Det är enkelt att anmäla sig, man fyller bara i ett frågeformulär om sin hälsa direkt på nätet. Sen hör de av sig ifall man blir utvald. Det utgår alltid ekonomisk ersättning i alla kliniska studier hos KTA.

Kaninskulptur av Marianne Lindberg De Geer

Kaninskulptur av Marianne Lindberg De Geer

OBS! Du bör vara medveten om att biverkningar kan förekomma, men försökspersonens säkerhet och välbefinnande har alltid hög prioritet. Ditt ställningstagande ska göras med bakgrund av detta och möjligheten till vinster för medicinska forskningsvärlden och din egen ekonomi.

Tjäna pengar som försöksperson

Ett sätt att tjäna pengar på sin kropp är att delta i vetenskapliga studier. I stora kliniska prövningar av nya läkemedel kan man få uppemot 20 000 – 30 000 kr som försöksperson för test på friska människor. I små undersökningar kan få biobiljetter, presentkort eller liknande. OBS! Alla tester och experiment kan vara förenat med viss risk, och det är just därför man får ersättning för att ställa upp.

Lite källor för att hitta studier:

Kaniner

Kaniner

Följ mig på: