BajsaBorta.nu

Tagg: rotavdrag

Sommarprojekt(il)

Det verkar som att många börjar sin semester från och med nästa vecka. Fast jag tycker inte de flesta verkar ska ha semester. Låter på många som att de har så himla många projekt i sommar. Med rot-avdraget och sänkta bolåneräntor verkar det som att hetsen är stor på att bygga till eller bygga om hemma på huset. Låter verkligen inte som semester tycker jag.

Leka på semestern

Jag har inget emot att få saker och ting fixat i huset, men att göra det under semestern när man i praktiken har mest tid över för att umgås med vänner eller leka med sina barn…det är dåligt tajmat tycker jag. Vi kommer säkerligen att ha några projekt i sommar också, men mitt mål är att försöka förlägga tiden till då barnen sover eller har andra aktiviteter.

Balanscykel / Springcykel

Apropå barn och sommar – hela gatan hemma är som en stor cykelpark just nu. Det bor många barnfamiljer på gatan och alla barn är i åldern 2-7 år, så det är mycket cykelträning just nu. En del har lärt sig cykla utan stödhjul och far fram som projektiler. Man ser dock att dessa stödhjul mest ställer till besvär. Man kan ju luta sig åt fel håll och ändå cykla upprätt…det funkar ju inte när hjulen är borta. Nä, jag tror det blir att införskaffa en sån där balanscykel eller springcykel som det också verkar kallas. Tror att jag ska låta min dotter få lära sig cykla själv med en bra balanscykel. Det får bli sommarens projekt!

Söka rotavdrag för hantverksarbeten

Ingen har väl missat rotavdraget och hur mycket pengar man kan SPARA på att utnyttja det. Rotavdrag innebär ”möjlighet att få en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden upp till 100 000 kronor per år”

Just nu fullkomligt bombas man, som villaägare och ägare av bostadsrätt, av reklam och information om rotavdraget. Visst, reklamen funkar och jag erkänner att vi börjat fundera på saker som vore trevligt att renovera upp. Men i väntan på att göra slag i sak så kom jag på ett riktigt skojigt sätt att spara pengar direkt utan avdrag – KOLLAGE!

Min dotter gillar mycket att pyssla och står länge vid pysselhörnan på leksaksaffären. Oftast slutar det med att hon får med sig en pysselbok hem. Pysselböckerna är väldigt enkla och går oftast ut på att man ska klippa ut nåt och klistra fast på rätt ställe. Inte så mycket eget innovativt tänkande direkt. Nej, återinför kollaget istället! Det ger bra träning för finmotorik, beslutsförmåga och kreativitet. Dessutom är det mycket billigare och man får användning för alla reklamblad. Jag passade på att pyssla igår med min 3-åriga dotter – se resultatet nedan (OBS! det är MITT verk, inte min dotters…)

Söka rotavdrag

Söka rotavdrag

Följ mig på: