BajsaBorta.nu

Tagg: tjäna pengar

Försöksperson på Karolinska

Ett av de populäraste inläggen på min blogg handlar om att tjäna pengar på att vara försöksperson. Egentligen var ju tanken med den här bloggen att försöka utveckla olika sätt att spara pengar men okej, att tjäna pengar kan ju ibland ge större summor.

Karolinska Trial Alliance

Idag hittade jag en sida som heter Karolinska Trial Alliance (KTA) där man kan anmäla sig till deras register över personer som är villiga att ställa upp på kliniska försök. De kliniska forskningsstudierna sker vid Karolinska i Solna eller Huddinge, så om du bor i Stockholmsområdet finns det goda möjligheter att få ta del i studierna. Det är enkelt att anmäla sig, man fyller bara i ett frågeformulär om sin hälsa direkt på nätet. Sen hör de av sig ifall man blir utvald. Det utgår alltid ekonomisk ersättning i alla kliniska studier hos KTA.

Kaninskulptur av Marianne Lindberg De Geer

Kaninskulptur av Marianne Lindberg De Geer

OBS! Du bör vara medveten om att biverkningar kan förekomma, men försökspersonens säkerhet och välbefinnande har alltid hög prioritet. Ditt ställningstagande ska göras med bakgrund av detta och möjligheten till vinster för medicinska forskningsvärlden och din egen ekonomi.

Tjäna pengar som försöksperson

Ett sätt att tjäna pengar på sin kropp är att delta i vetenskapliga studier. I stora kliniska prövningar av nya läkemedel kan man få uppemot 20 000 – 30 000 kr som försöksperson för test på friska människor. I små undersökningar kan få biobiljetter, presentkort eller liknande. OBS! Alla tester och experiment kan vara förenat med viss risk, och det är just därför man får ersättning för att ställa upp.

Lite källor för att hitta studier:

Kaniner

Kaniner

Tjäna pengar på att blogga

Idag upptäckte jag att den lilla annonsrutan till höger har gett intäkter! Det måste man ju nästan fira på nåt sätt…

Den lilla annonsrutan till höger kommer från ett system som heter Google Adsense. Det fungerar så att man klistrar in en kod på valfritt ställe på sin hemsida. Koden känner av innehållet på sidan och matchar annonser som passar ihop med innehållet. Sen får man ersättning så fort någon klickar på annonsen.

Hittills har 5 personer klickat, vilket gett 1,17 US$, WOW!! 😉 Ersättningen kommer i amerikanska dollar, så nu får man i alla fall nånting positivt ut av fallande krona. Med dagens valuta ger det mig 9,07 kr. Inte så mycket pengar hittills alltså. Jag har faktiskt sparat mer på att bajsa borta än vad jag tjänat på att blogga om spartips sen jag öppnade den 8:e oktober.

Tjäna pengar på att shoppa

Att shoppa är roligt! Det vore ju grymt om man dessutom kunde tjäna pengar på shoppingen, eller hur? Jag tror att det finns en bugg i det ekonomiska systemet bakom bonuskorten. Om detta tips för att tjäna pengar är etiskt försvarbart får du själv ta ställning till. Jag bara förmedlar tipset…

Många butikskedjor har den senaste tiden släppt bonuskort kopplade till Mastercard/Visa och som man dessutom kan få kredit kopplad till. Jag har t.ex. ett ICA kort med Mastercard där jag får poäng på mina inköp.

1 kr =    1p på ICA, Statoil och bensinsstationen 1-2-3
1 kr = 0,5p på andra butiker

När man samlat 2500 p får man en bonuscheck värd 25 kr.

1 p = 0,01 kr

För dig som har koll på vardagsmatematik så kanske du undrar hur det är möjligt att gå plus. Ett inköp för 1000 kr på en icke ICA-butik ger 500 p, vilket motsvarar endast 5 kr i bonus. Rent ekonomiskt är det ju en förlust på 995 kr. Men tänk om man kunde dra tillbaka kostnaden på 1000 kr men behålla bonusen och därmed gå plus 5 kr.

De magiska orden är ÖPPET KÖP.

Många butiker erbjuder öppet köp i ett antal dagar. Grejen är den att du ska handla med bonuskortet,  kopplat till kredit, för att få din bonus. När du gör återköpet ska du se till att INTE få återköpet betalat rakt tillbaka till kreditkortet utan direkt i handen eller om det går till ett annat vanligt bankkort. Du får ju då tillbaka utgiften, men behåller bonusen! Jag vet inte i vilken mån detta är möjligt och i vilka butiker det går att genomföra. Jag har ett lyckat återköp hittills och det var på Barnens Hus. Det var dock inte ett planerat återköp, men det bevisar hur som helst att det skulle kunna gå att sätta i system. Buggar är till för att utnyttjas, eller?!

Följ mig på: